Saturday, April 30, 2011

Modern fairy tale

  It was one perfect day for fairy tales. That kind of fairy where no evil wizards, witches or evil stepsisters who will spoil the day. Yes, it was the perfect day for joy and happiness for all.



 The center of attention was her...Kate (and her dress..... a little bit). Ordinary girl that won the heart of Prince.Who? Who?! 'Waite Katie'?! No,No! Catherine, Duchess of Cambridge! Yes!! She is one lucky girl! She found her prince and got a crown!




Every bride has her bridesmaids and Kate`s was her little sister Pippa. Sisters ..that special bound...







And after "I will"...."I will"... For perfect end to a wonderful day .... kiss.... And no just one but two...Yes it was perfect day for love and fairies ..Yes it was a perfect fairy tale!
Yes, fairy tales do exist! :) 

Thursday, April 28, 2011

Something to read!

   It is always  a good time to read some good book! I love to read. I love books! Love, love, love....So I decided to share my passion with you, and maybe to give you suggestion what to read next. My suggestions  are....




   Best book ever! Its one of my favorite books. This is that sort of book that you read in one breath. Mystery, crime, love...It has it all! So if you didn`t read it I highly recommend it!
Its crime story about a man who comes to live in a small place and with his arrival strange things start to happened....



  


   I never read any of self-help books but EAT PRAY LOVE i think I can put in that department. If you are at the crossroads in life or just feeling lost this may be perfect book for you. But don`t expect that one book can solve your problems. That will be pretty naive of you. But  if you carefully read and open your mind you can definitely learn something from it. If you like the movie EAT PRAY LOVE you will love the book.





   And if you want something nice and easy, just to chill then i have two suggestions for you! First one is FALLING AWAKE by Jayne Ann Krentz. I personally would never bought this book, but i got it as a present so i decide to let go of  my prejudices and to read it. And it totally blow me away! It is so funny and interesting and easy to read. It`s perfect book for hard days when you just want to take a break.
 And second one is SHOPAHOLIC ABROAD by Sophie Kinsella. If you are, let say, "modern girl" you probably read it but if you have never read any of Shopaholic`s adventure i highly recommend this one! Love, Romance & Being Girl ;) So let go of  prejudices "i am not person for this type of books"  read it, and than decide if  you are or you are not that person.




 Because this post is written in English I want to emphasize that each of the book exist  in Serbian language to! Tako da znate ;)

Wednesday, April 27, 2011

Vremenska kapsula

Da li ste ikad učestvovali u pravljenju vremenske kapsule? Ja nisam. I ako to u mojoj sredini nije ni običaj , sama ideja da uhvatite delić vremena, sakrijete ga i ponovo otvorite posle nekog vremena meni zvuči sjajno!
   Moj prvi susret sa vremenskom kapsulom bio je gledajući srednjoškolski film, gde su oni snimali svoje utiske o sebi, sadašnjosti i nadanjima za budućnost. Odma mi se svidela ideja. I pomislila sam samo kako bi se ja smejala samoj sebi da SAD vidim svoje srednjoškolske misli i nade. :D Oh, Bože! Možda je i dobro što to niko, pa ni ja, ne može da vidi! :D hahaha
 Pre neki dan opet sam naletela na ideju o vremenskoj kapsuli što me je podstaklo na razmišljanje o njoj. Naime u nekoj seriji žena je svojoj bebi organizovala proslavu imenovanja pri čemu su svi članovi porodice ubacivali stvari koje ih definišu u drvenu kutiju koja će predstavljati vremenska kapsula o njegovoj porodici koju će on, beba, otvoriti za svoj 21 rodjendan. Ideja me je momentalno oduševila! I ovo je jedna od stvari koju ću ja definitivno napraviti jednog dana za svoje dete. Ali takodje me je navela na razmišljanje o vremenskoj kapsuli, i o tome da nikad nije kasno da napravite jednu.
  Zašto ne bi neki lep životni period zarobili u kutiju. I sve stvari koje vas čine srećnim i asociraju na taj period spakovali, otvorili za par godina i ponovo udahnuli taj divan osećaj.
Naravno većina nas već ima svoje male vremenske kapsule i ako ih tako ne zove. Stare kutije sa starim razglednicama, salvetama, pismima, kartama za bioskop i pozorište i svim ostalim beskorisnim stvarima koje ni sami ne znamo zašto čuvamo, ali čuvamo ih...i oni nas sećaju na nešto davno i lepo.
  I to mi je dalo ideju! Zašto ne bi napravila sopstvenu vremensku kapsulu! U nekoj vintage drvenoj kutijici sa ključićom zatočila sve one stvari i sitnice koje me sada definišu i čine srećnom. I tako punu zaključam, gurnem pod krevet i otvorim za tri ili pet godina... I vidim...Ah sta se to promenilo kod mene :)  Ko sam bila, i jesam, a ko sam postala.
Vreme, ljudi, dogadjaji...sve nas menja...nekad na bolje.... nekad na gore. Bilo bi lepo imati neki parametar u slučaju da pamćenje izbriše sadašnje misli i želje. Zar ne? ;)

Stay tuned! xo
S

Tuesday, April 26, 2011

Kretanje...

     Znate onaj potpuno odvratni osećaj u životu kada vi stojite ,a svi ostali se kreću?!
Vole se...Razvode se...Vi stojite. Novi poslovi.... Stari otkazi....Vi stojite. Novi stanovi... Novi gradovi...Vi stojite. Planovi novi...Planovi stari.... Vi stojite. Nove bebe... Velika deca... Vi i dalje stojite....
Mirno....Skoro nepomično....Ponekad vas nešto trzne i protrese, pomeri za koji korak u levo ili desno, ali opet stojite. Jedino što kod vas ne stoji je vreme.... Vreme leti.....
Na kalendaru se menjaju dani, meseci, godine.... Vaše sopstveno telo odaje znake tog vremena....
 Po nekad vam neko kaže ‚‚Posle kiše dođe sunce!‚‚ i vi se ponadate i pomislite ‚‚Kada krenem da se krećem nikad neću stati!‚‚. Konstantno petom brzinom! I tada ću konačno i JA da imam nove planove, nove poslove, nove ljubavi, nove stanove, a ako budem baš, baš sreće i nove članove!
I tada će svet stati od silnog savršenstva! I tada će svo stajanje biti zaboravljeno, i svaka suza će biti glupo bačena jer savršenstvo će sve da zamaskira. I tako sa tom misli zavaravate sebe na par sati, dana... I smejete se... Srećni ste... Zbog iliuzije svoga mozga. A u srcu i duši nestaje onaj prazni, tupi osećaj koji udara kao da je bol, ali nije...a ipak oseća se kao neverovatan raspadanja sopstvene duše... Leka nema... Lekari ne znaju gde je duša... Lek je kretanje... Ali VI stojite...i dalje....A želeli bi... Voleli bi... Trudite se.... Ali ipak nešto krcka i pucka.
 Gde je duša? Zašto stojim? Kako se ostali tako brzo kreću?
A i dalje osećate krckanje, peckanje, bol koji obuzima celo vaše telo...i steže vas tako jako da bi najrađe pobegli iz sopstvene kože... I onda kao trunka spasa kao lek ponovo se hvatate ilizije... Umirujete sebe, zavaravate sebe na par sati, dana... Opet se smejete nekoj imaginarnoj sreći... A i dalje ste na istom mestu. I tako u krug.....
Istina boli!!!

Monday, April 18, 2011

Suva i ostecena kosa

   Suva i oštećena kosa su moj fah......nažalost. Probala sam razne maske, balzame, sprejeve, pila tablete, koristila specijalne šampone...Sve u svemu može se reći da sam ekspert u toj oblasti. Pa sam rešila da podelim neka svoja saznanja sa vama.
  Syoss Repair Therapy   Znate kako u samoj reklami kažu ‚‚profesionalni tretman‚‚ e pa mogu reći da stvarno opravdavaju te reči. Reč je o maski za kosu koju možete svakodnevno koristiti. I iz svog iskustva mogu vam reći da je stvarno dobra. Kosa se lako rasčešljava, dobija pomalo na težini mada je bolje reći gubi slamasti izgled. Kosa se bukvalno sjaji!  Sama cena je oko 350 RSD što morate priznati da nije mnogo. Definitivno treba da probate!
 GLISS Hair REPAIR Wonder-Serum-Spray  Moja drugarica (sa sličnim problemima) kaže da su joj samo Gliss Kur proizvodi dobri za kosu. Ja i nisam toliko oduševljena...Mislim dobri su, ali nisu WOW. Jedan od njihovih proizvoda koji je meni  WOW jeste gore navedeni sprej. U pitanju je tečni balzam koji se nanosi na kosu posle pranja i ne ispire se. Ako vam je kosa jako suva moj savet je da pored njega koristite i sam balzam tokom pranja. Dok je on sam idealan za suve krajeve i oštećene delove kose. Pored što vam kosa više ne izgleda tako suvo,  naelektrisano i lako se rasčešljava  ona i  DIVNO miriše! Taj divan miris je jedan od razloga što volim ovaj proizvod. Sam miris se zadržava na kosi i po nekoliko dana tako da vam kosa odiše čistoćom, a to je morate priznati divan osećaj. Cena se kreće oko 350 RSD.
 FITOVAL Kapsule   U mojoj potrazi za lepom kosom došla sam u kontakt i sa ovim proizvodom. U pitanju su tablete koje služe kao dohrana kosi. Koštaju oko 700 RSD i pije se jedna kapsula dnevno tokom dva meseca. Da li mi je pomoglo... Hm...Pa ne koliko sam ja mislila da hoće. Naime kosa mi jeste bila bolja, ali ne koliko sam ja mislila da hoće. Kažu da je za takve stvari potrebno više vremena...Tako da je možda  posle dva meseca...Mada to uveliko zavisi i od samog organizma.
 Sapun od Kozjeg mleka  Ako ste čitali moje ranije postove o sapunu od Kozjeg mleka znate da sam spominjala da ga proizvođač preporučuje i za pranje kose. E sad sam i tu opciju probala i moram vam reći da sam zadovoljna. Perut se stvarno smanjuje, kosa se manje masti....I da znam da se pitate, ali NE nema neprijatan miris (sam sapun ga nema). Tako ako imate problema sa peruti, i kosa vam se brzo masti obavezno probajte. Da cena...neverovatna ,ali samo 80 RSD.


   Mogla bi ja još svašta nešto da vam kažem o ovoj temi...I htela sam....Ali bicu ipak blog friendly (neću preterivati sa dužinom) pa ću to ostaviti za neki od sledećih postova. A do tad....
Stay tuned! xo
S

Saturday, April 16, 2011

April & Tifanny


       Ovaj mesec je definitivno u znaku "Doručak kod Tifanija". Dubravka Mijatović nas posmatra sa plakata držeći muštiklu i poziva nas na pozorišni prikaz ovog dela. Bravo za pozorište! Ako imate mogućnosti obavezno pogledajte.
  Potrebno je dobro se zagledati u plakat da ne pomislite da je to sama Audrey Hepburn. Svaka čast šminkerima, frizerima i fotografu. Da sve dobije potpuni sjaj postarala se Dragana Ognjenović kreirajući kostime za predstavu. A da se sjaj, eligancija i ženstvenost '60-tih  vraća na velika vrata  potvrdila je Dragana Ognjenović svojom revijom  inspirisaniom  "Doručak kod Tifanija". Stil Audrey Hepburn je definitivno IN ove sezone.



  Zato drage moje uz melodiju  "Moon River"  , velikim crnim naočarima za sunce, biserima, dignutom kosom i sa duhom i elegancijom same Audrey prošetajte ovog proleća. Možda nemamo Tifanny......Ali iskreno da li nam je i potreban?! :)


xo S

Friday, April 15, 2011

British Girls Know How to Sing

  Looking at my playlist i got to this conclusion "Damn that British girls know how to sing!" At my playlist i have like at list 10 my personal all time favorite songs singing by some Brit girl. So that was my inspiration to write about some really good music! Lets get started! :)
  Sophie Ellis-Bextor  I was like teen when i fell in love at her music. I remember i saw her music video and she was so beautiful, like porcelain doll. Wait tan, red lips, black hair, that totally cool British accent... that music...and her voice.... It was love at first site!  I have one CD with her songs that i always play over and over again. My favorite songs are...Well   Can`t Have it All ...I love that song at so many levels...Its like reminder " I cant have it all.." ...ah....Than Get Over You and some new Can`t Fight This Feeling ... If you never listened Sophie (what i  doubt) this will be my recommendation.


   Lily Allen Singer, songwriter, fashion designer.... So young and so brilliant! I love her songs because you can just feel emotion of the lyrics. Her song Fuck You is like my personal  anthem when i am angry or pist at someone. And song Littles Things is my song for all times. I love lyrics...And her voice...Perfection!  I always sing her. I really admire people that can their emotions translate into words. And for third music suggestion i chose 22 :)  Who has not at least once in life felt like that?! We all are waiting for something...Right?

Adele   I read somewhere that her broken heart was inspiration for her`s latest album.  Is it strange then that all the songs are so good?! She gives love another meaning. Adele is my musical discovery for this year. She is Future of  the Music! Song i like....Well.... Definitely Someone Like You :) Than Set Fire to the Rain  and He Won`t Go .



So guys listen to some good music and stay tuned for more of my crazy life view of this crazy world. :) xo
S

Thursday, April 14, 2011

Glowing Tina Fay

   If you are reading gossip mags you probably know that Tina Fay is pregnant! If you don`t read.....Well now you know... :)
Today when i came for my daily doz of morning gossips i saw some beautiful pics...
For more photos click on pic
   Wow.....She is glowing! So beautiful and elegant...Perfect lady! Man i would like to look like this in my 40's! As Tina says today in Manhatton is not normal to have just one kid! Good for you people of Manhatton! #KidsAreFuture  
 Tina is just publish her memoirs "Bossypants". And from one women who is actress, comedian, writer, producer, wife and mom you know that you have something good to read and heard.

   Seeing Tina Fay was so inspiring to me...As girl who i am, and women i would like to become! It remind me that for something is never to late. And something you just need to do...and forget all bounders! Its just never to late! 


Stay tuned! xo
S

Tuesday, April 12, 2011

Crazy shoes

    Man i love shoes! I really do. But here is some totally crazy shoes that i would not want to have in my closet. But you must admire creativity and idea people that design this. So here we go....

Kobi Levi Design
Kobi Levi Design -Tongueshoe
Kobi Levi Design - Dog
Kobi Levi design - Androgyne
Beigefoldedshoe by Marloes ten Bhömer
Kobi Levi Design

   So have crazy is this???? Although I will not be surprised to see Lady Gaga wearing them...Or they are too "normal" for her???
Stay tuned! xo
S

Saturday, April 9, 2011

Touch of Spring

  If you ever read my blog you probably know have much i LOVE Spring, and have much it makes me happy! :)) #IamSpringLover  But if you didn`t  ..... WELCOME to my crazy blog world! Hope you like it :))...And just that you know I ADORE Spring!
 So for today I am sharing my Spring Joy :)) Hope you enjoy it :)






Its so amazing! :) Stay tuned!
xo S

Friday, April 8, 2011

Wearing Red

  Bill Blass said....


I cant say i totally agree with him. To me red is color that you need to know how to wear. I know it sounds crazy :))) What can i say.... ;) LOL
But here is one red combination that i really like. This is Italian `s Vogue suggestion.
Cute, stylish and RED :)


Like Audrey Hepburn still but in red. I would totally wear this!
 So if you don`t know what to wear....Choose RED. You know what they say red is color of love. So at this lovely spring time (here where i live) love will be like perfect accessory to go with it. ;)
Stay tuned! xo
S

Thursday, April 7, 2011

Sapun od Kozjeg mleka

   Jos jedan dokaz da najbolje stvari dolaze iz prirode je sapun od Kozjeg mleka! Na ovaj proizvod sam naletela u prodavnici zdrave hrane po kojoj volim da se motam, i to bas u momentu kada mi je lice buknulo (Što je za mene pravi šok posto ni u pubertetu nisam imala toliko bubuljica.). A pošto sam vec probala sve skupe proizvode rešila sam da probam i njega. Malo je reći da sam samim sapunom oduševljena! Ne isušuje kožu , a opet je savršeno očisti.
  Sam sapun je ručne izrade, samim tim čuva životnu okolinu, i NIJE testiran na životinjama!!! U sebi sadrži vitamine A, E, D i K, kao i minerale koji hrane kožu, usporavaju njeno starenje, ubrzavaju regeneraciju te je čine vitalnom i elastičnom (ovo su naime reči samog proizvodjaca). On sto je jos značajno je da se sapun preporučuje osobama sa ispucalom i suvom kožom kao i osobama obelelim od ekcema i psorijaze, a takodje je dobar za pranje kose, kao i kod osoba koje imaju perut. Proizvodi se u dve varijante kao običan sapun i za piling.
  Ono što ja mogu da vam kažem kao zadovoljni potrošač je da za 80 RSD (~ 8 ) dobijete potpuni kvalitet! Samo dejstvo ipak ce zavisiti od tipa vase kože. Ali ako mene pitate ovako nešto treba da probate!
Ako želite nesto više da saznate o samom proizvodu možete videti na njihovom sajtu.


 Pa ukoliko probate javite mi rezultate! :) Toliko od mene!
Stay tuned! xoxo

Wednesday, April 6, 2011

Voli ME... Ne voli Me....

   Doslo je prolece i sve je krenulo da cveta! Ah kakav divan prizor! Sve unosi energiju u telo!
Priroda, pa vise sunca, pa tanja garderoba, a tu su i nove simpatije i stara dobra pitanja "Volim me ili ne?". Ali prolece je toliko divno godisnje doba da je ono i za ovaj problem dalo resenje, Bele Rade! Da,da jedan mali cvet nosi u sebi jedan vazan odgovor!
  Secate li se/Znate li tu foru???? :)
Glavno ako vam se ovih dana po glavi mota to pitanje ja imam (ako vec znate) za vas mali podsetnik ili (ako niste upoznati) resenje tog problema! :)) Za ovaj magican ogdovor potrebno je: 1 Bela Rada i puno srce nade da ce ispasti ocekivani odgovor (bez toga ne vredi). Ne zaboravite da pozitivna energija i misli donose i pozitivne stvari! :) Postupak: Uzeti jednu Belu Radu i pitati je da li me on/ona voli. A zatim krenete da kidate laticu i kazete voli me, pa drugu ne voli me, pa trecu voli me.....i tako sve dok ne dodjete do poslednje latice, a samim tim i do odgovora! I svi problemi i pitanja su reseni! Dobro ne bas svi.... :)
I sta ce vam sada tracare, gatare, horoskopi kada odgovor se nalazi u jednom cvetu! Ah kako volim prolece!
Ja kad sam bila mladja (a i sada po nekad ;) ) uvek sam to radila. Cak sam i lazirala rezultate i kidala po dve latice kako bi mi ispao zeljeni rezuktat :D Da,da...ja sam opasna! :D hahahaha


     Ne znam za vas, ali ja sam prosto odusevljena lepotama koje nam nudi prolece! Valjda se posle sneznih mecava sve vise ceni. Zivelo prolece! I Bele Rade naravno! :))

Stay tuned! xoxo
S!

Friday, April 1, 2011

ME going Bla, Bla

  Hello everyone (OR better said anyone! If someone is actually reading this! LOL And if you are please give me a sign! p.s. If you are Aliens please don`t abduct me! ;) LOL)
This is busy week for me, and i don`t have a lot of time for writing and researching, and to be frankly honest  i don`t have inspiration...Damn you inspiration! :) So i decided to blabbed a little. To be honest i always go bla, bla...LOL..But this time...sky is a limit! :)
     Spring is here and everything seems better! Everybody is smiling! Streets are alive!  Joy and happiness! Its funny what good weather can do to are mood! #SoLoveSpring
My new COOL socks!
     I was in shopping yesterday !  Yeeeeeeee....  I am totally shopaholic! Must say I have completely better opinion now about New Yorker stores! So guys go check it out! I bought some nice things but i am most excited about my socks! I literally look all over the town for them! But they are totally worth it! They cost about 7 euros (700RSD) LORETTA (Astra Socks, Serbia). They are so cool! Like it?
    I am going to some fancy wedding tomorrow! Still don`t know what to wear.... Must say its hard being a girl! :D hahaha Hope i  will take some interesting pics and share it with you!
    My writing language on this blog  is  Serbian or English ( depends of mood). So i hope that TRANSLATOR is working well?! And that my English is any good that you can understand what i`m saying. :) #Hope LOL
 And now i will STOP! Bla, Bla....Stop!  :D Hope everyone will have great weekend!
And if you have some great pic, story, song...anything you would like share  with me! Email me at
sladjinblog@yahoo.com OR tweet me @ItsMiss_S ! And it maybe will be published! :)

Thanks everyone for reading (especially  Aliens:D )! Love!
xoxo
S!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...